fbpx
Architecture

WGNB designs all-black flagship retailer for vogue model Juun.J

Korean observe WGNB has designed the flagship store for vogue model Juun.J in Seoul as a cluster of black geometric types.

Working with the motifs of circles, triangles and squares, the shop occupies a black-rendered constructing that abuts a restaurant with a steep triangular roof sweeping right down to cowl a glazed round courtyard.

Juun.J flagship store in Seoul

WGNB drew on concepts from Tanizaki Junichiro’s essay on Japanese aesthetics and their subtlety, In Reward of Shadows, when conceptualising the constructing.

Entry into the shop is thru an open hall that runs between the cafe and the courtyard, main into the dice that homes Juun.J womenswear at floor ground degree and menswear above.

Juun.J flagship store in Seoul

The bottom ground womenswear house is the brightest and most open house within the retailer, with its white finishes and a high-gloss ground and partitions that’s designed to place “extra emphasis on the darkness”.

Becoming rooms and garments rails sit inside darkish niches, and sculptural components have been launched resembling a black, textured girder-like rail within the centre of the house. The rail hangs above an elliptical pit within the ground stuffed with black stones.

Juun.J flagship store in Seoul

Above, the darkish menswear house is dominated by hanging geometric types – rectangular screens and semi-circles – with a lot of the clothes rails pushed to the sides of the areas.

“The darkness, shaped naturally by the intangible shadows of tangible objects hung within the house of the geometric construction, makes for a pretty look,” mentioned the studio.

Juun.J flagship store in Seoul

Becoming rooms have been wrapped in a black curtain, introducing one other black texture to the house. A triangular window seems down into the cafe under and brings a small quantity of subtle mild into the house.

The triangular cafe, operated by Felt Espresso, is lit by a excessive skylight, which attracts mild in and throughout the curved type of the ceiling onto a protracted picket desk and black counter under.

Juun.J flagship store in Seoul

Full-height glazing overlooks the courtyard reverse, by which a tree sits in a planter suspended by a number of metal cables, hovering above a pit of earth-coloured rocks surrounded by a walkway.

Glazing wraps across the exterior of the courtyard, offering glimpses into the store from the road and likewise permitting for altering mild circumstances.

Whereas the interiors use clean black textures resembling wooden, metallic and stone, the outside has been lined solely with a finely-textured black render.

Juun.J flagship store in Seoul

Style outlets typically require architects to take a conceptual method in an effort to talk a model’s values. Studio Goss designed a brutalism-inspired store for Kloke in Melbourne designed by Studio Goss, and Ciszak Dalmas’ design for a store in Madrid was influenced by a vogue label’s personal equipment.

Pictures is by Yongjoon Choi.

Share: